1.Fondöten Rengi Fondöten belki de makyajın en önemli ve en çok dikkat edilmesi gereken kısmı. Bu konuda yapılacak şey yüzümüze en uygun r...

Dogal bir makyaj icin!

/
1 Comments
1.Fondöten Rengi

Fondöten belki de makyajın en önemli ve en çok dikkat edilmesi gereken kısmı. Bu konuda yapılacak şey yüzümüze en uygun rengi bulmak. Çünkü amacımız bronzlaşmak değil, yalnızca ufak tefek hataları kapatmak ve aynı zamanda da doğal bir görünüm oluşturmak.Ama birçok insan bronz görünmek için ten renginden daha koyu renkleri tercih ediyor ve vücudun diğer kısımlarıyla farklı bir renk oluşuyor ve çok yapay duruyor. Bunun için yapılacak en doğru hareket fondöteni elimizin üstüne sürerek dağıtıp en doğal duranı seçmek olacaktır.

fondoten



2.Kaş Boyama

Çoğunluk bu yönteme başvurmasa da kaşlarını belirginleştirmek isteyenler kaşlarını boyuyor. Beni en çok rahatsız eden durum kalemin çok fazla kullanılması ve kaşın tüm doğallığını kaybetmesi. Ayrıca simetrik bir görüntü elde etmek için çok fazla kavis vermek ve köşeleri belirginleştirmek de yapay duruyor. En doğrusu kalemi bastırmadan ve yayarak uygulamak.

kas boyama

3.Dudak Kalemi
En sık karşılaştığım problem dudak kaleminde doğru rengi bulmak ve doğallığı bozmadan uygulayabilmek. Ne yazık ki bu oldukça zor çünkü hem dudak yapınızı iyi bilmeli hem de sürdüğünüz ruja yakın bir renk seçmelisiniz. Dikkatimi çeken çoğu insan rujuyla alakasız bir kalem seçiyor ve dudaklarını çerçeveletmiş gibi bir görüntü oluşuyor, bu da görüntüyü oldukça bozuyor. Bir diğer önemli nokta ise kalıcı bir dudak kalemi bulmak çünkü çok çabuk yayılabiliyor. Dolayısıyla dudak kalemi seçimimizde dikkatli olmamız gerek.
Önerebileceğim en çok memnun kaldığım marka MAC.
dudak ruj

4.Göz Kalemi
Benim için olmazsa olmaz diyebileceğim en çok dikkat ettiğim bölüm göz kalemi seçimi ve uygulanması. Benim görüşüm göz kaleminin kesinlikle göz içine sürülmemesi çünkü hem zamanla bozuluyor hem de doğal durmuyor.Ayrıca hiç sağlıklı değil, kalem gözümüzün içine bulaştığında mikrop kapma olasılığımız çok yüksek. Gözün üstünde ve altında sadece kirpik diplerine kullanıldığı zaman kolay kolay akmıyor ve güzel duruyor.Aynı zamanda göz şeklimizi iyi bilmeli ve her kısımda olduğu gibi yapay bir görüntüden kaçınmalıyız. 

goz far

5.Far 
Makyajda belki de en büyük rol farda. Çünkü yüzümüze renk veren kısmı far oluşturuyor. Karşılaştığım sıkıntı cilt rengine, göz rengine uyumsuz far sürenler veya tüm gözüne aynı renk farı uygulayanlar, taşıranlar..
Bence bunlardan da önemlisi ruj rengine uygun bir far seçmek. Örneğin rujumuz koyuysa farı çok fazla uygulamamak veya tam tersi rujumuz açık renkse daha koyu renklerde far kullanmak en güzel görüntüyü verecektir..



siyah far









Bunlar da İlginizi Çekebilir

1 yorum :

  1. Ekip kurarak ve urunleri %30 indirimle satin alip satarak kar yapmak icin ucretsiz oriflame uyesi olabilirsiniz ve boylece daha cok urun deneyebilirsiniz :) http://tr.oriflame.com/recruits/online-registration.jhtml?sponsor=2835881

    YanıtlaSil

mnqueenn// tüm hakları saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.